A Balassagyarmati Vitalitás SE íjászai idén 9. alkalommal hirdetnek kihívást távlövő íjászversenyükhöz, amit Patvarcon március 30-án rendeznek, hogy egy emlékezetes versenyt nyújtsanak a résztvevő íjászoknak, és lehetőséget biztosítsanak az érdeklődőknek, hogy kipróbálhassák magukat az íjászatban.

Íjak és Íjászok - 2018 Márciusi Próba

A távlövésen az íjászok egy kis ízelítőt kapnak milyen lehetett 700 évvel ezelőtt az íjászat egy csata vagy egy vadászat alkalmával. A látványos lövések 50-150 méterre lévő célokra történnek, fejenként összesen 126 lövéssel. A patvarci dombok, a változatos terepviszonyok és távolságok a modern íjászatban sem mindennaposak, ezért a kihívás teljesítése az egyik legjobb alkalom minden résztvevőnek, hogy tesztelje felszerelését, és fejleszthesse tudását. Aki pedig látogatóba jön, az a verseny mellett nyugodtan kipróbálhatja az íjászatot ingyen, szakértők segítségével.

A távolban a csapat - 2018 Márciusi Próba

Nyílvesszőkkel teli rét a 2018-as Márciusi Próbán

A Balassagyarmati Vitalitás SE és a Triarcumtech Kft. hosszú ideje együtt dolgoznak a Márciusi Próbán, hogy egy olyan lehetőséget biztosítsanak az íjászoknak, és az érdeklődőknek, ami egy új rálátást, és izgalmas betekintést enged a hagyományos íjászatba. A rendezvényre évek óta az ország minden tájáról érkeznek a versenyzők. Az új ismerősök, a tapasztalatcsere, és a régi barátokkal való találkozás, minden évben felemelő élmény mindenkinek, aki részt vesz az eseményen.

Pontozás - 2018 Márciusi Próba